Markun Riitta-äidin joulusinappi

Moni (joulu)sinappi on hyvää, mutta tämä Markun äitin taitaa olla yksi parhaista. Siinä on juuri sopivasti potkua ja se maistuu täydelliseltä kinkun kanssa ja esimerkiksi Markun lempparikombona eli munajuuston kera. Uudenvuoden nakkien kanssa ei ole myöskään tätä voittanutta!

Bella Table sinappi.jpg

Riitan joulusinappi

2dl sokeria
2dl sinappijauhetta
2dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1/2tl perunajauhoja

1. Sekoita ainekset kunnolla kattilaan.
2. Pidä miedollä lämmöllä kunnes seos pulpahtaa ja paksunee (kiehumispisteeseen).
3. Sekoita koko ajan!
4. Vatkaa kylmässä vedessä eli vesihauteessa viileäksi.
5. Kokonaisuudessaan sinapin teko kuumennuksineen ja viilennyksineen kestää n. 30-40min.

Ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä, salaisuus piilee siis hitaudessa, miedossa lämmössä ja jatkuvassa sekoittelussa.

Näin onnistut.
Levy pitää olla niin pienellä että noin 30 min kestää että saa seoksen kiehumispisteeseen eikä yhtään enempää. Ja ihan koko ajan pitää sekoittaa. Tuoli hellan viereen ja kuulokkeet korviin. Ja pitkä puhelu bestikselle.

Edellinen
Edellinen

Sillikranssi

Seuraava
Seuraava

Aino mummin jouluaaton lihapasteijat