Majoneesi 101

Kokaaminen voi pelottaa niin paljon, ettei uskalla yrittää ollenkaan. Ja mitä kaikkea hienoa voi silloin jäädä kokematta. Kuten esimerkiksi sen miten kananmuna ja öljy yhdistyy sekunneissa majoneesiksi.

Joo joo, ihan hyvää majoneesia saa valmiina purkista mutta silloin menettää tän onnistumisen kokemuksen. ( joka voi parhaimmillaan laukaista rakkauden kokkailua varten)

Itse tehty majoneesi on alku kaikelle herkulliselle. Mausta majoneesi valkosipulilla tai yrteillä. Lisää purkki tonnikalaa ja pari sardellia ja sulla on ihana tonnato. Tai heitä joukkoon sardellia, valkosipulia, parmesaania ja worcestershire-soosia ja saat ceasaria. Tuore piparjuuri on ihanaa majoneesin joukossa ja taivaallista kalan kanssa. Jos pilkot joukkoon kapriksia, salottia, cornichon-kurkkuja ja lisäät vähän sokeria ja lehtipersiljaa on sulla ihana tartar-soosi vaikka kalapuikoille.

Podikuuntelijat tietää, että rapein grilled cheese syntyy kun valelee leivän ulkopinnat majolla ennen paistamista. Tai valele majo paahdetulle leivälle tomaatin, salaatin ja rapean pekonin alle ja sulla on täydellinen BLT.

Hyvä perusmajo

1 keltuainen (huoneenlämpöinen)

1 rkl happoa ( sitruunamehua tai valko- tai omenaviinietikkaa)

1 tl dijon-sinappia

1 rkl vettä

2 dl öljyä ( 1/4 oliivi 3/4 rypsi)

suolaa

Lisää kaikki öljyä ja suolaa lukuunottamatta korkeaan kapeaan astiaan. Kaada päälle öljy. Upota sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Kun majoneesi on muodostunut pohjalle voit nostaa sauvasekoitinta varovasti ylöspäin kunnes kaikki öljy on sekoittunut. Mausta suolalla ja lisää happoa jos kaipaat. Voit notkistaa majoneesia lisäämällä lorauksen vettä. Majoneesi säilyy jääkaapissa viikkoja.

Jos kastike ei paksuunnu voit aloittaa alusta lisäämällä keltuaisen tai kokonaisen kananmunan kulhoon ja kaatamalla seoksen päälle. Upota sauvasekoitin pohjalle ja kokeile uudestaan.

Vesi keventää majoneesin rakennetta ja tekee siitä ilmavampaa. Sen avulla öljyä voi lisätä majoneesiin enemmän ilman, että siitä tulee tönkköä ja liian rasvaisen makuista.

Edellinen
Edellinen

Kesäkurpitsapasta

Seuraava
Seuraava

Petit farci- täytetyt kasvikset, vihersalaatti & clafoutis