Kylmä kurkkukeitto

Kylmä kurkkukeitto herätti ihastusta meidän Bella Kitchen clubin illallispöydässä. Raikas keitto on täydellinen alkuruoka esimerkiksi täyteläiselle pastalle. Tämän keiton kohdalla kannustan kaikkia harjoittamaan omia makunystyröitä. Säädä makua siis rohkeasti oman fiiliksen mukaan ja muista että maku kehittyy jääkaapissa. Jos et ehdi jäähdyttää keittoa kylmässä voi blendata kourallisen jääpaloja keittoon. Lusikoi tässä tapauksessa kurkun keskiosat pois ettei keitosta tule liian vetistä.

Kylmäkurkkukeitto

1 pieni kesäkurpitsa
1 kg kurkkua kuorittuna (avomaa tai perus)
80 g babypinaattia
Kourallinen viinirypäleitä (esim candy cotton)
3 dl turkkilaista jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 jalapeno tai vihreää tabascoa (maun mukaan, maista tulisuus)
2 (kevät)sipulinvartta
1 tl suolaa
0,5 dl mintunlehtiä (vahva minttu)
¼ dl oliiviöljyä
Sitruunamehua maun mukaan
50 g fetaa

1. Blendaa kaikki paitsi feta.

2. Tarkista maku.

3. Lisää tarvittaessa suolaa/sitruunaa

4. Kauho lautasille, murusta päälle fetaa, lorota oliiviöljyä, lisää pari puolitettua rypälettä ja koristele mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.

Edellinen
Edellinen

Savulohikiusaus

Seuraava
Seuraava

Zuccini Involtini