Kevään pikkuherkut

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

Tässä tulee juhlakevään ihanimmat pikkuherkut.💘🐥🌷Kutsuimme neljän Iittala-myymälän keittiöön koemaistajista parhaimmat eli te ihanat bellat ja bellot. Tarjottavat suunniteltiin niin, että ne voi esivalmistaa hyvissä ajoin ja viimeistellä just ennen, täydelliset juhlaherkut siis. Meidän paras vinkki juhlanjärjestäjälle on valita tarjottavat niin että kaiken voi esivalmistella etukäteen. Näiden herkkujen täyttämisen voi myös nakittaa vieraille yhtenä ohjelmanumerona kuplivan ohelle. :D

Parsat valmistettiin Fiskarsin kannellisessa Norden uunivuoassa. Parsan keskiosat höyrytettiin kannen alla vesitilkan kanssa kypsäksi ja nuput paistettiin oliiviöljyssä rapeaksi. Tätä pannua ei voida ikinä tarpeeksi hehkuttaa. Siinä valmistuu kevään uuden sadon vihannesten lisäksi myös uppomunat ja täydellinen risotto. Bellat approves x 1000!

Kurkkaa herkkujen helppo valmistusvideo Instagram reels:istä.

Erityiskiitos teille ihanille jotka tulitte moikkaamaan meitä ja toimimaan koemaistajina. Kiitos myös ihana Iittalan jengi 💘

Parsa-ricottapiiraat
10-12 kpl

500g esikaulittuja voi- tai lehtitaikinalevyjä
500g vihreää tankoparsaa
1 prk (250g) ricottaa
1 pss (200g) pakasteherneitä
1 luomusitruunan kuori + 1/2 mehu
50g parmesaania
10 mintun lehteä
1/2-1tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

1 kananmuna voiteluun
koristeluun mintunlehtiä ja parmesaania

Ota pakasteherneet ja voitaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön tai nosta jääkaappiin edellisenä iltana. Napsauta käsin parsan puumainen kanta pois. Leikkaa nuput n. 5 cm pituisiksi ja halkaise pienellä veitsellä. Nosta sivuun odottamaan. Leikkaa jäljelle jääneet parsan keskiosat neljään osaan, laita kannelliseen pannuun ja lisää pannun koosta riippuen n. 0,5-1 dl vettä ja 1/2 tl suolaa. Höyrytä parsoja kannen alla n. 5 minuuttia kunnes ne on kypsiä. Kaada parsat lautaselle ja anna jäähtyä.

Valmista tahna tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää astiaan jäähtyneet parsat, sulaneet pakasteherneet, hienonnettu minttu, ricotta ja 1 rkl neitsytoliiviöljyä. Raasta joukkoon luomusitruunan kuori ja parmesaani ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla, aja tahna tasaiseksi massaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi tahna pursotuspussiin tai kulhoon. Voit valmistaa tahnan edellisenä päivänä mutta anna lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Kauli kevyesti voi- tai lehtitaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Me saimme pyöreällä 7cm stanssilla yhdestä levystä kolme kiekkoa. Voit myös leikata neliön mallisiksi tai käyttää juomalasin pohjaa. Nosta leivinpaperille, voitele kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes kiekot on kullanruskeita n. 8-10 min. Anna jäähtyä. Paista sillä välin parsan halkaistut nuput oliiviöljyssä napakan kypsiksi. Mausta suolalla ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

Paina pikkulusikalla kolo jäähtyneeseen kiekkoon, pursota tai lusikoi täytettä sisälle ja nosta kaksi parsan nuppua päälle. Viimeistele raastetulla parmesaanilla ja mintunlehdellä ja tarjoile heti.

Huom! Lehtitaikina kestää voitaikinaa paremmin aikaa sillä taikinan jäähtyessä voi kovettuu. Käytä siis lehtitaikinaa jos teet pohjat aikaisemmin valmiiksi.

Passion-marenkipesät
8-12kpl

Marenki
4 munaa
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl maissitärkkelystä

Täyte
4 passionhedelmää (3/4 d)
1 prk mascarpone
4 keltuaista
1/2 dl sokeria

Koristeluun: mintunlehtiä, syötäviä kukkia + 2 passionhedelmää

Kuumenna uuni (100-astetta kiertoilma, 120 astetta tasalämpö). Erottele kananmunat. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan kokoajan vatkaten. Kun vaahto on kiiltävää ja vatkaimet muodostaa teräviä huippuja on vaahto valmista. Vatkaa lopuksi joukkoon valkoviinietikka ja maissitärkkelys. Lusikoi kahden lusikan avulla leivinpaperilla päällystetylle pellille pieniä kekoja ja pyöritä pikkulusikan avulla täytteelle kolo keskelle. Voit myös lusikoida täytteen pursotuspussiin ja pursottaa pesät. Kuivata marenkeja uunissa 1-1,5 h kunnes ne on kuivia ja irtoavat helposti. Jos haluat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä, ota uunista kun pohja on nostaessa vielä hieman pehmeä. Sammuta uuni, jätä luukku auki pikkulusikan avulla ja anna marenkien jäähtyä rauhassa. Marengit voit valmistaa vuorokausia etukäteen ja säilyttää ilmatiivisti kosteudelta suojassa.

Valmista täyte. Valmistele vesihaude. Lisää pienen kattilan pohjalle n. 5cm vettä ja kiehauta. Käännä keskilämmölle ja aseta teräskulho päälle niin, ettei sen pohja kosketa vettä. Lisää keltuaiset ja sokeri teräskulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. On tärkeää että vatkaat reunoilta asti ettei keltuaiset kypsy kokkareiseksi. Nosta pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista hetki kunnes seos on jäähtynyt. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi täyte kulhoon. Me pidetään siementen tuomasta rakenteesta mutta jos haluat, voit siivilöidä ne pois tai hienontaa blenderissä. Varaa silloin muutama passionhedelmä lisää. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon passionhedelmät. Voit valmistaa vaahdon vuorokautta etukäteen ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa, lisää passionhedelmä vasta juuri ennen täyttämistä ettei vaahto lässähdä kosteudesta

Täytä marengit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi marenkipesään täytettä, lusikoi päälle hieman passionhedelmää ja koristele mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.

Edellinen
Edellinen

Hapanjuurisämpylät

Seuraava
Seuraava

Hapanjuuribagel 2.0