Juustokumina-karitsanuudelit

Olisi väärin aloittaa tämän annoksen kuvailu millään muulla toteamalla kun: MAAILMAN PARHAAT NUUDELIT! Tämä ruoka on tunnettu yhtenä Shaanxin ihmeenä ja sen merkki on kiinan kielen monimutkaisin, yli 40 siveltimen vetoa! Annokseen tutustuimme ensimmäistä kertaa New Yorkissa Petran asuessa siellä. Kia oli tehnyt suuren tutkimustyön TOP10 Nykin annoksista ja oli selvää että cumin lamb nuudelit oli yksi niistä. Söimme ne Xian Famous foodsissa pahvilautasilta muovituoleilta ja voi taivas mitä herkkua! Kian kotikeittiössä nämä syntyivät meidän ekan hesarireseptin jämistä ja arvatkaa mitä, ruoka maistui paremmalta kun alkuperäinen! Resepti löytyi Pippa Middlehurstin mielettömästä Dumplings and Noodles -kirjasta, jota suosittelemme lämmöllä kaikille kiinalaisen ruoan ystäville.

KIA09125.JPG

Karitsan lapa kypsennetään folion alla 140-asteisessa uuniissa 7h ajan. Kurkkaa meidän hesari-resepti täältä. Ps. Alkuperäiseen reseptiin tulee 180g ohuesti viipaloitua rasvaista lammasta (esim lapaa).

Kahdelle nälkäiselle
3rkl Shaoxing riisiviiniä
1 tl maissitärkkelystä
180g ylikypsää revittyä karitsaa
2rkl juustokuminan siemeniä (jeeraa)
1rkl korianterinsiemeniä
1rkl fenkolinsiemeniä
3rkl ruokaöljyä
2,5cm pala inkivääriä
5 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
1/2 punasipuli
5 kiinankaalin lehteä
2 kevätsipulia
1 kourallinen korianterinlehtiä
mustapippuria
suolaa

Kastike
1rkl Chinkiang mustaa riisietikkaa
1rkl vaaleaa soijakastiketta
1/2rkl ruskeaa sokeria
2rkl chiliöljyä + lisää tarjoiluun

+ 200g taiwanese style slice noodle (esim sau tao, löytyy Hakaniemen Jiahe marketista)

1. Sekoita 1rkl riisiviiniä maissitärkkelyksen kanssa ja kaada ylikypsän revityn karitsan joukkoon.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa tai mukissa.
3. Paahda kuivalla pannulla keskilämmöllä mausteita (jeera, korianteri ja fenkoli) 2-3 minuutin ajan. Jäähdytä ja hienonna morttelissa.
4. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli ja poista chilistä siemenet ja hienonna.
5. Suikaloi kiinankaali ja punasipuli.
6. Laita wokkiin tai korkeareunaiseen pannuun rypsiöljyä tai muuta mietoa öljyä ja kuumenna.
7. Kaada joukkoon valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista korkealla lämmöllä noin 30 sekunnin ajan.
8. Lisää joukkoon karitsa ja paista 3-4 minuuttia kunnes liha on rapeaa.
9. Kaada joukkoon loput riisiviinit (2rkl) ja anna paistua kunnes viini on haihtunut.
10. Alenna lämpöä ja lisää kuivat mausteet ja sekoita hyvin.
11. Lisää punasipuli ja kiinankaali ja wokkaa minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
12 Sekoita joukkoon kastike, keitetyt nuudelit ja hienonnettu kevätsipuli ja korianteri.
13. Nauti chiliöljyn kanssa (Laoganma crispy chili best!)

Näin onnistut:

1. Käytä kokonaisia mausteita, paahda, anna jäähtyä ja hienonna morttelissa. (ero valmiiksi jauhettuihin yö ja päivä)
2. Pidä wokki kuumalla lihan paistamisen ajan niin saat rapean pinnan.
3. Reseptissä olevat nuudelit on hieman leveämpiä ja röpelöreunaisia eli kastike tarttuu nuudeleihin täydellisesti.
4. Voit valmistaa myös itse reseptiin kuuluvat Biang-Biang-nuudelit. Tarvitset niitä varten korkea gluteenijauhoja (Jiahe-market) (Katso Pippan valmistusvideot täältä.
5. Tärkein: valmista tuplatsasti, koukuttavaa!!!!!!

Edellinen
Edellinen

Vaahtokarkkimarenki

Seuraava
Seuraava

Romescoa ja paahdettua purjoa