Juuriselleri-omenakeitto & rakuunaöljy

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars
Keitto-aiheisessa podijaksossa muistettiin lämmöllä Petran häissä tarjottua sellerikeittoa. Siitä inspiroituneena valmistettiin Bella-keittiöllä silkkisen pehmeä juuriselleri-omenakeitto rapsakalla omenalla ja rakuuna-sitruunaöljyllä. Hapokas omena tasapainottaa maanläheistä juuriselleriä ja soseutetun keiton joukkoon käännelty löysä kermavaahto tekee siitä kuohkean ja silkkisen. Tämä hienostunut keitto maistuu parhaimmalta aurinkoisena kevät-talven sunnuntaina kun pöydän ympärillä on rakkaita. Keiton viereen rapea leivänpala ja lasiin Petran hääsamppanjaa Chouettea.

Podikuuntelijat tietää, että jos saisimme valita vain yhden ruoanlaittoastian se olisi tämä 5-litrainen Fiskarsin Norden teräskattila. Tässä isossa kattilassa valmistetaan keitot, ragut ja joulupuurot. Laakea ja syvä kattila on myös täydellinen pastan keittoon. Norden-tuotesarja on ollut kokonaisuudessaan meidän matkassa jo yli vuoden ja ollaan täysin myytyjä. Kaikki Norden tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa Sorsakosken tehtaalla Pohjois-Savossa. Pyydettiin teille alekoodi “BELLATLOVES”, jolla saa keskiviikkoon 16.3. saakka 20 % alennuksen koko Norden-sarjasta verkossa fiskars.fi . Kurkkaa postauksen lopusta meidän Norden lempparit.

Juuriselleri-omenakeitto
1 kg juuriselleriä
4 hapokasta omenaa esim Granny Smith
1 purjo
1 salottisipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1 l kanalientä
3 dl kuohukermaa

Rakuuna-sitruunaöljy
1 ruukku rakuunaa
1 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori & mehu

(+ kourallinen jääpaloja)

1. Pese ja kuori juuriselleri ja pilko kuutioiksi.
2. Kuori omenat, poista siemenkota ja laita kylmään veteen tummumisen estämiseksi.
3. Leikkaa purjon pää ja vihreä osa pois ja halkaise. Huuhtele ja hienonna.
4. Hienonna myös salottisipuli ja valkosipulinkynnet
5. Laita öljy ja voi kattilaan ja freesaa purjoa ja sipuleita hetki.
6. Lisää sellerikuutiot joukkoon ja kaada kattilaan tarvittaessa hieman lisää öljyä. Paista kunnes sellerit ruskistuvat hieman, noin 5 min.
7. Valmista sillä välin yrttiöljy. Hienonna rakuuna ja lisää öljyn kanssa sauvasekoittimen prosessoriosaan tai tehosekoittimeen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Hienonna kunnes öljy on tasaista. Jos haluat kirkkaan öljyn voit siivilöidä sen tiheän siivilän tai harsoliinan läpi.
8. Pilko 3/4 osaa omenoista kuutioiksi ja lisää kattilaan kanaliemen kanssa. Anna kiehua keskilämmöllä n. 30 min kunnes sellerit on pehmennyt.
9. Pilko sillä välin loput omenat mahdollisimman ohuiksi tikuiksi ja nosta takaisin veteen. Lisää joukkoon kourallinen jääpaloja ja anna rapsakoitua kunnes keitto on valmista.
10. Kun sellerit ja omenat on pehmeät aja keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi tehosekoittimessa tai useaan kertaan sauvasekoittimella.
11. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja käännä kuuman keiton joukkoon.
12. Nosta omenatikut jääkylvystä keittiöliinalle ja taputtele kevyesti kuivaksi.
13. Kauho keittoa lautaselle, nosta päälle omenatikkuja ja lusikoi rakuunaöljyä. Nauti rapeakuorisen leivän ja samppanjan tai valkoviinin kanssa.

! Paljon vettä sisältävät vihannekset ja hedelmät rapsakoituvat jääkylvyssä. Kokeile myös retiisille ja fenkolille

Meidän lempparit Fiskars Norden-sarjasta:

  • Norden 5l kattila, 24cm paistinpannu & kannellinen paistovuoka
    Norden Steelm pannuissa ja kattiloissa on ulompien, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kerrosten välissä alumiinisydän joka takaa tasaisen lämmön jakautumisen. Pinnassa on Thermium™-mineraalikäsittely joka takaa erinomaisen tarttumattomuuden myös korkeissa lämpötiloissa ( 270 asteeseen saakka ). Suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

  • Fiskarsin Norden valurautapannut valmistetaan kierrätetystä raaka-aineesta omalla Sorsakosken tehtaalla. Emaloidussa valurautapannussa on Optiheat-teknologia induktioliedelle sekä Thermium™-mineraalikäsittely, joka takaa tarttumattomuuden kuumissakin lämpötiloissa. Pannu ei ruostu eikä vaadi pintakäsittelyä, joten se on helppo huoltaa ja puhdistaa. Kaunis puukahva on suomalaista koivua ja sen saa irti uunissa paistoa varten.

  • Norden pieni kokinveitsi on meidän keittiöiden käytetyin veitsi.

  • Norden fileointiveitsi Pitkällä ja joustavalla terällä fileointi sujuu vikkelästi ja terän erityisen sijainnin vuoksi saat hyvän tuntuman työskentelyyn. Kaunis lämpökäsitellystä koivusta valmistettu kahva on hyvä kädessä ja kaunis pöydällä.

Edellinen
Edellinen

Hapanjuuribagel 2.0

Seuraava
Seuraava

Nupun mutakakku