Herne-sitruuna orzo

Kaupallinen yhteistyö: Wilfa / Power Fuel blenderillä valmistetut pastakastikkeet ovat olleet hittejä. Kesällä kermaista tomaattipastaa, syksyllä ihanaa punajuuripastaa. Ylpeänä esittelemme blenderipastan kevätversion, ihanan viherän orzon.

Salottisipulia, valkosipulia ja fenkolia kuullotetaan hetki pannulla, tämä pehmentää kasvikset ja tuo esiin niiden makeuden. Sitten vaikki ainekset blendataan orzon keitinveden kanssa soseeksi. Vuoden ympäri sesongissa oleva pakasteherne tekee vihersoseesta kirkkaan vihreän. Ricotta tuo siihen kuohkeutta ja parmesaani suolaa. Sitruunan mehu ja kuori tuo ihanaa hapokkuutta ja yrttejä voi lisätä sen mukaan mitä kotona on. Vaihtelua saat vaihtamalla pastamuotoa. Orzo tekee annoksesta hieman risottomaista.

Blenderi on keittiön monikäyttäisin sähkövempain. Olemme tehneet sillä lukemattomia kakkuja, keittoja ja kastikkeita. Tehokkaalla blenderillä teet myös paahdetuista pähkinöistä pähkinävoita ja ”jäätelöä” pakastetuista marjoista ja hedelmistä.

Meillä on kotona Power Fuel blenderit ja keittiöllä siitä isompi XL-versio. Tässä on 2 litran kannu ja tehoa sen verran, ettei tarvitse kaivata lisää. Kannun ”smart corners” muotoilun ansiosta sisältö kohoaa tavallista korkeammalle ja pääsee paremmin kiertämään kannussa = tehokkaampi ja tasaisempi lopputulos. Lisävarusteena voi hankkia 2go-pullon, johon voi valmistaa suoraan smoothien. Tämä on myös täydellinen pienten määrien sekoittamiseen, esimerkiksi yrttiöljyjen valmistukseen. 

Herne-sitruuna orzo
4:lle

400 g orzoa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni fenkoli
loraus oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
230 g ricottaa
200 g pakasteherneitä sulatettuna
1 nippu basilikaa
noin 10 salvianlehteä
1 sitruunan kuori ja 1/2 mehu
35 g parmesaania
1/2 dl pastan keitinvettä

1. Laita pastan vesi kiehumaan ja suolaa hyvin.

2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja fenkoli ja kuullota hetki oliiviöljyssä pehmeäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita orzo kiehumaan.

4. Kaada sipuli-fenkoliseos blenderiin, lisää ricotta, 3/4 herneistä ja yrtit. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehu. Raasta sekaan myös parmesaani. Lisää 0,5 dl pastan keitinvettä ja blendaa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tavittaessa suolaa tai sitruunamehua.

5. Valuta orzo ja lisää takaisin kattilaan. Kaada päälle vihersose ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastiaan.

6. Koristele herneillä ja yrteillä ja raasta päälle hieman parmesaania.

Edellinen
Edellinen

Pots de crème

Seuraava
Seuraava

Sheivattu parsa-fenkolisalaatti