Helppo ricottakakku

Tässä helppo ricottakakku joka tekee sun viikonloppuaamusta täydellisen! Ihanan koostumusken lisäksi plussaa minimaalisesta tiskin määrästä. Me käytettiin tähän kaapin aarteita eli Luxardon säilöttyjä hapankirsikoita (voit vaihtaa sun lempparimarjaan) ja jos missään törmäät hapankirsikoihin ja Fabbrin kauniiseen purnukkaan niin nappaa mukaan.

2dl hapankirsikoita (tai mitä tahansa marjoja)
200g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
4 munaa
250g sokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
1,5dl hyvälaatuista oliiviöljyä
1tl vaniljauutetta
200-250g ricottajuustoa
koristeluun tomusokeria



1. Laita uuni päälle 180c.

2. Öljyä halkaisijaltaan 21-25cm irtopohjavuoan reunat ja lisää pohjalle leivinpaperi.

3. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.

4. Toiseen isoon kulhoon raasta sitruunan kuori, purista sen mehu ja lisää sokeri. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat, vaniljauute ja oliiviöljy ja sekoita kunnolla. Sekoita joukkoon vielä ricotta ja siivilöi mukaan toisen kulhon kuivat ainekset.

5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tiputtele sekaan kirsikat. Paista uunissa 45min tai kunnes väri on kaunis.

6. Nauti heti tai odota hetki, kakku on vielä parempi seuraavana päivänä.

Edellinen
Edellinen

Sitruuna-marenkitorttu

Seuraava
Seuraava

Magnolia Bakeryn banaanivanukas