Gremolata voi

GREMOLATAVOI - kesäkeittiön moniottelija jolla pärjäät koko kesän. 🧄🍋🌱 Täydellinen kaiken grillatun kanssa. Sulata höyrytettyjen kesäkasvisten päälle, sivele leivälle tai laita kokonaisen kalan sisälle ennen grilliä. Taivaallista!

Bellatable_gremolatavoi

100g voita
iso kourallinen lehtipersiljaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 luomusitruunan kuori
1/2 luomusitruunan mehu
sormisuolaa

Hienonna lehtipersilja ja valkosipuli ja raasta sitruunankuori. Sekoita haarukan avulla pehmeään voihin ja lisää mehu ja ripaus suolaa, tarkista maku. Lusikoi kelmun päälle ja rullaa kelmun avulla voista pötkö. Laita 30min pakkaseen ja leikkaa tarjolle. Säilytä jääkaapissa.

Pro tip: Leikkaa syviä viiltoja patonkiin tai vehnäleipään ja leikkaa reilut palat maustevoita jokaiseen viiltoon. Paahda kuumassa uunissa tai folion päällä grillissä kunnes voi on sulanut ja leipä paahtunut kauniisti.
Pro tip II: Lehtipersiljan seuraksi voit pilkkoa lähes mitä vain yrttejä ja se säilyy pakkasessa tiiviisti pakattuna n. kuukauden.

Edellinen
Edellinen

Saaristopiirakka

Seuraava
Seuraava

Muurikkaletut