Friteerattuja simpukoita ja sahramiaiolia.

Pääsiäisillallisen pre-snackinä nautittiin näitä täydellisen rapeita bissepaneroituja vihersimpukoita. Simpukankuori toimi samalla sekä tarjoilualustana että pienenä dippikulhona sahramiaiolille. Nerokasta ja aivan järjettömän hyvää. Seurana nautittiin aina toimivat G.T:t.

Friteerattuja simpukoita ja sahramiaiolia.

1kg sini- tai vihersimpukoita (meillä oli kevyesti kypsennettyjä ja pakastettuja vihersimpukoita)

0,5tl suolaa

0,5dl riisijauhoa

rypsiöljyä/kasviöljyä frittaukseen

Frittitaikina

2 dl vehnäjauhoa

0,5 dl riisijauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2,5 dl jääkylmää vaaleaa olutta

Sahrami-aioli

0,5 g sahramia + 1 rkl kiehuvaa vettä

2 keltuaista

1 valkosipulinkynsi

1½ tl dijoninsinappia

½–1 tl suolaa

2 dl rypsiöljyä

2 rkl sitruunamehua

mustapippuria

1. Valmista aioli. Lisää sahrami kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää keltuaiset korkeaan, kapeaan astiaan ja raasta joukkoon valkosipuli. Lisää loput aineksista ja sahrami. Laske sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja nosta samalla hitaasti ylöspäin kunnes majoneesi on valmis. Tarkista maku ja laita kylmään odottamaan.

2. Irrota simpukat kuoristaan. Nappaa pikkuveitsellä sulkijalihas kuoresta, huuhtele kuoret ja taputa talouspaperilla kuivaksi.

3. Kuivaa simpukat talouspaperilla, mausta suolalla ja pyörittele kevyesti riisijauhoissa.

4. Kuumenna frittiöljy n. 180 asteiseksi.

5. Sekoita frittitaikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää jääkylmä olut ja sekoita nopeasti. Kokkareet ei haittaa, älä sekoita liikaa ettei jauhoihin muodostu sitkoa = löllö fritti.

6. Pyörittele simpukka taikinassa ja laske varovasti kuumaan öljyyn. Frittaa kattilan koosta riippuen 5-8 simpukkaa kerrallaan kunnes ne on kullanruskeita n. 3 min.

7. Nosta rapeat simpukat reikäkauhalla talouspaperille ja ripottele kuumien simpukoiden päälle sormisuolaa.

8. Lusikoi aiolia simpukankuorille ja laske lämmin simpukka päälle. Tarjoile heti.

Edellinen
Edellinen

Sheivattu parsa-fenkolisalaatti

Seuraava
Seuraava

Trio-dippi