Britarulla

Britarulla. Nopea, helppo ja super ihana! Pehmeää kakkua, rapeaa marenkia, paahteista mantelia ja täytteeksi voi laittaa mitä ikinä jääkaapista löytyy. Levitin omaani raparperihilloa, mansikoita, minttusokeria ja kermaa. Nam!

Britarulla

2 valkuaista
1 ½ dl sokeria
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 dl maitoa
0,5 dl mantelilastuja

1. Erottele munat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. 

2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset ja vanilja. 

3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa vuorotellen maidon kanssa keltuaisvaahdon joukkoon. 

4. Levitä leivinpaperille 20x30 kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä marenki päälle ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 min. Anna jäähtyä. Käännä kakkupohja leivinpaperin ja pellin avulla. Täytä miten haluat ja tarjoa heti.

Levitin päälle 2 dl raparperisosetta, 3 dl vaniljalla maustettua kermavaahtoa, 250 g mansikoita ja pari rkl minttu-sitruunaverbenasokeria.

Edellinen
Edellinen

Smetanasilli

Seuraava
Seuraava

Vatruskat eli pyörö tai kukkonen