Oeuf cocotte -uunimunat

Kaupallinen yhteystyö: @smarketofficial 🐣 Oeuf en cocotte eli uunimunat on ihana herkku pääsiäisbrunssille. Munat kypsyvät uunissa vesihauteessa hellästi tuorejuuston, kerman, yrttien ja parmesaanin kanssa. Voit laittaa joukkoon myös pinaattia, paistettuja parsanuppuja tai savulohta. Helppo ja loputtomasti muunneltava resepti löytyy nyt alta.

KIA00740.jpeg

2 kananmunaa
2 rkl kuohukermaa
1 rkl boursin valkosipuli&yrtit tuorejuustoa
lehtipersiljaa
ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
parmesaania

1. Lämmitä uuni 180-asteeseen.
2. Voitele pieni uunivuoka tai matala kahvikuppi.
3. Lisää vuokaan 1rkl kermaa, tuorejuusto, yrtit ja ripaus suolaa ja sekoita keskenään.
4. Erottele kananmunat säästäen keltuaiset kokonaisina kuorissaan, lisää vuokaan kaksi valkuaista ja sekoita.
5. Aseta vuoka reunalliseen uunivuokaan ja kaada kiehuvaa vettä puoleen väliin.
6. Paista 8 minuuttia uunin keskitasolla.
7. Nosta uunista ja sekoita lusikalla keskelle kuoppa ja kaada sinne keltuaiset kokonaisina.
8. Lisää päälle yrttejä, loraus kermaa ja raasta parmesaania ja mustapippuria.
9. Nosta vesihauteessa takaisin uuniin n. 10 minuutiksi kunnes valkuainen on kokonaan hyytynyt mutta keltuainen vielä valuva.
10. Nauti kuumana rapeakuorisen leivän kanssa.

Edellinen
Edellinen

Grön tribuuttimunat

Seuraava
Seuraava

Vaahtokarkkimarenki