Mansikkakakku

Kaupallinen yhteistyö: Wilfa

Ihana täytekakku, jonka välissä tuoremansikkahilloa ja mansikkapehmikseltä maistuvaa mascarpone-kermaa. Intensiivisen mansikanmaun, heleän roosan sävyn ja napakan ja säilyvän kuorrutteen salaisuus on pakastekuivatut mansikat jotka jauhetaan tehosekoittimessa pölyksi.

Lasimenetelmällä valmistettu täytekakku on klassikko. Kakkupohja onnistuu joka kerta, kunhan vain maltat vatkata huolellisesti muna-sokerivaahdon ja käännellä varovasti jauhoseoksen joukkoon. 15cm kakkuvuoka on meidän lemppari, kakusta tulee korkea ja näyttävä, ja siitä riittää ainakin 8:lle.

Sekä kakkutaikina että kuorrute vatkattiin Wilfan Smooth Mix:illä, joka on vatkaimista paras. Ergonomisella ja tehokkaalla vatkaimella jaksaa vaivata niin kakkutaikinan, marengin, perunamuusin kun pullataikinankin. Vispilät ja taikinakoukut säilytetään niille suunnitellussa pidikkeessä kiinni vatkaimessa, kätevää. Lue lisää laitteesta täältä.

Mansikka-mascarponekakku
korkea 15cm kakku n. 8 hengelle

Kakkupohja
3 munaa
sokeria
2 rkl perunajauhoa
vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 luomu sitruunan kuori

Kuorrute
5 dl kuohukermaa
250g mascarponea
1 dl tomusokeria
n. 25 g pakastekuivattua mansikkaa

Mansikkahillo
400g mansikoita
1 dl hillosokeria
1 rkl sitruunamehua

Kostutukseen: sitruunamehua (voit laimentaa vedellä jos haluat vähemmän hapokkuutta)

1. Valmista mansikkahillo. Jos käytät tuoreita mansikoita, poista kanta ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada kasariin ja keitä hetki kunnes sose tiivistyy. Sekoita joukkoon hillosokeri ja jäähdytä.

2. Valmista kakkupohja. Pingota 15cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele reunat huolellisesti.

3. Ota kolme samanlaista juomalasia pöydälle. Riko yhteen munat, kaada sitten seuraavaan yhtä paljon sokeria. Mittaa kolmanteen perunajauhot ja kaada sitten vehnäjauhoa päälle niin, että kaikki kolme lasia ovat yhtä täynnä. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita.

4. Kaada munat isoon kulhoon ja vatkaa niitä minuutin ajan. Lisää sitten sokeri ja ripaus suolaa ja vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa ja vatkaimilla piirretty kuvio pysyy hetken näkyvissä. Raasta joukkoon sitruunankuori.

5. Siivilöi jauhot kolmessa erässä ja käännä isolla lusikalla varovasti nostellen joukkoon jokaisen välissä.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 min kunnes puutikku tulee ulos puhtaana.

7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten ritilälle.

8. Valmista kuorrute. Lisää kulhoon kylmä mascarpone, tehosekoittimessa pölyksi hienonnettu pakastekuivattu mansikka ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella   tasaiseksi. Lisää sitten kylmä kerma koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes seos on paksua ja sileää. Mascarpone erottuu helposti joten varo, ettet vatkaa liikaa.

9. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja laita jääkaappiin hetkeksi kunnes kuorrutat kakun.

10. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

11. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta huolellisesti reunoja myöten. * Pursota kuorrutetta kakkupohjan ulkoreunanle ympyrän muotoon. Täytä ympyrä mansikkahillolla ja laske toinen pohja päälle. Kostuta ja täytä edellisen tapaan. Nosta kansi päälle ja kostuta taas huolellisesti.

12. Nosta kakku peitettynä kylmään mehevöitymään. Parhaan ja mehevimmän lopputuloksen saat kun kasaat kakun edellisenä iltana. Voit täyttää sen silloin esimerkiksi irtopohjavuokaan, joka on helppo vuorata kelmulla.

13. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Leivontalastan avulla saat kuorrutteen kauniisti tasoitettua kakun ympäri.

14. Pursota pinnalle kuorrutteella esimerkiksi ruusukkeita ja laita puolikas mansikka päälle. Koristele syötävillä kukilla.

Edellinen
Edellinen

Markun kreikkalainen salaatti

Seuraava
Seuraava

Vihreä pastasalaatti