Haudutettua fenkolia

Tässä ihana lisukeidis pääsiäiseksi. Haudutettu fenkoli on taivaallista sellaisenaan mutta jos löydät oikein hapsuisia fenkoleita voit valmistaa niistä ja pistaaseista peston päälle.

Haudutettua fenkolia ja ”pestoa” fenkolinhapsuista ja pistaaseista
4:lle lisukkeeksi

2 fenkolia (joissa mahd. runsaat “hapsut”)
1 luomu sitruuna
2 salottisipulia
loraus oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 dl valkoviiniä (tai roséta)
1 dl kasvislientä
nokare voita

Pistaasi-fenkoli hapsu ”pesto”
kourallinen fenkolin hapsuja
0,5 dl pistaaseja
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa (ellet käytä suolattuja pistaaseja)
Päälle: parmesaania

1. Nypi fenkolin “hapsut” talteen. Lohko fenkolit kuuteen osaan.Viipaloi sipulit ohueiksi. Leikkaa sitruuna puoliksi.

2. Kuumenna öljy pannulla, paina sitruunan leikkuupinta kuumaan pannuun ja anna hiillostua n 5 min. Nosta sivuun.

3. Laske lieden lämpötilaa, kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää fenkolit ja ruskista molemmin puolin.

4. Lisää viini ja kasvisliemi, anna porista muutaman minuutin ajan. Laske lämpötila ja nosta kansi päälle. Anna hautua n 20-30 min kunnes neste on imeytynyt. Lisää lopuksi nokare voita joukkoon.

7. Tee fenkolin kypsymisen aikana pesto. Yhdistä kaikki ainekset ja surauta tasaiseksi yleiskoneessa tai savuasekoittimella. (Jos käytät suolaamattomia pistaaseja lisää ripaus suolaa joukkoon)

8. Lusikoi fenkolit ja sipulit tarjoilulautaselle, lisää päälle pestoa, raasta parmesaania ja purista hillostetun sitruunan mehu.

Edellinen
Edellinen

Karitsaragu & pappardelle

Seuraava
Seuraava

Mustajuurta, kylmäsavulohta ja veriappelsiini-hollandaise