Podcast
Jokaviikkoinen podcast-jakso tarjoaa etänä herkullisen ruokaelämyksen lisäksi armollista ruokakeskustelua ja välillä syvällistäkin pohdintaa. Bella Table on näköalapöytä ruokakulttuurin ytimeen ja nautinnon lähteille, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Elämän- ja tiedonjanoiset bellat vievät sinut matkalle maailman ääriin ja maisemareittiä takaisin isoäitien reseptikirjojen kautta, aina alkuperää kunnioittaen ja aina suurella rakkaudella oli kyse sitten notskimakkarasta tai ostereista. Kian ja Petran podcast juhlii kaikkia onnistumisia ja pohjaan palamisia ja tämä pöytä on katettu meille kaikille, joiden sydän sykkii ihanien makujen äärellä.
161. Juhlakauden valmisteluja
Nyt valmistaudutaan loppuvuoden juhlapyhiin! Inventoidaan keittiökaapit ja teroitetaan veitset ennen vuoden isointa kokkailujuhlaa. Fiilistellään itsenäisyyspäivän sormisyötäviä, vinkataan takuuvarmat lahjaidikset kotikokeille ja jaetaan koristeluvinkkejä kynttilöistä kuohuviinilaseihin. Jutellaan meidän keittiöiden tärkeimmistä välineistä, niiden ominaisuuksista ja huoltamisesta.
Luvassa myös katsaukset parhaisiin glögeihin, joulutoreihin, gluteenittomiin naposteltaviin ja perheystävällisiin pataruokiin.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Fiskarsin kanssa.
160. Kuulumisia & cocktaileja
Karaokea, pantrypastaa ja sadan euron katkarapuannos
Pitkästä aikaa kunnon höpöttelyjakso, eli kuulumisia ja kaikkea parasta viime viikoilta: ihania brunssiherkkuja, inspiroivia rafla-annoksia ja meidän aurinkolomien parhaat (ja pahimmat) ruokahetket.
Jutellaan hanhenjalkasimpukoista, luumukaramellista, kuratoiduista snäkkimenusta ja täydellisestä graavisiikahapankorpusta. Puhutaan myös Panchon viime aikojen kokkailuhetkistä, oudoista WhatsApp-ryhmistä, kaikista ihanista cocktaileista – ja yllättävän paljon karaokesta.
Jakso sisältöä mainoksen Sunsweetille.
159. Pikkujoulut
✨ Bellan pikkujouluspesiaali 2023 ✨
Luvassa koko kattaus loppuvuoden juhliin: ihanimmat herkut, parhaat ohjelmanumerot ja kivat koristelu- ja pleittausvinkit.
Jaksossa kokkaillaan kaikkea söpöä ja toimivaa napostelupöytiin ja ideoidaan iso kasa erilaisia drinkkejä. Puhutaan crispy duck -letuista, hapanjuuri-crackereista, endiiviveneistä, meidän lempparilikööristä, piparkakkubrowniesta ja jätskijälkkäreistä.
Jutellaan myös arjen pikafonduesta, friendmas-konseptista, parhaista secret santa -tipseistä ja loppuvuoden ihanimmista sarja- ja leffavinkkeistä. Lopussa saadaan mikkien ääreen myös yllätysvieras
158. Bakerika
Vintagekakkuja, simpukkamacaronseja ja toteutuneita kahvilaunelmia
Vieraana leipomo- ja catering-yrittäjä, suositun Bakerika’s-kahvilan perustaja Erika Poussa! Luvassa Erikan inspiroiva yrittäjätarina, parhaat catering-kommellukset ja iso kasa oppeja niin elämään kuin leivontaankin. Jutellaan leivostekniikoista, ruokatrendeistä, parhaista leivontavälineistä ja unelmien keksi- ja kakkutaikinoista (myös vegaanisena). Modernisoidaan joulukauden leivokset ja kuullaan, mistä Erika kerää inspiraationsa.
Puhutaan myös omien vahvuuksien löytämisestä, epävarmuuksista, luovuudesta – sekä tietty hääkakuista, täydellisistä macaron-leivoksista ja snäkkiplättereistä, jotka hurmaa jokaisen juhlavieraan.
Jakso sisältöä mainoksen vuosikumppanillemme Wilfalle.
157. Isänpäivämenut
Makumatkoja, muroja ja Michelin-tähden arvoinen kasvisruoka
Ideoidaan isänpäivämenuja, jotka toimii täydellisesti myös syksyn muissa illanvietoissa. Viedään isät ruokamatkalle ympäri maailmaa, katetaan uusia lemppareita brunssipöytään ja jaetaan yksi voittamaton (ja edullinen) lahjaidis. Luvassa mm. Petran sipsimunakas, Kian uusi hedelmärakkaus ja vegeannos, jonka äärellä vuodatetaan kyyneliä.
Jaksossa paljastetaan myös meidän isien mestaruusmeriitit ja puhutaan viime viikon kokkailuista: täydellisestä appelsiinirisotosta, rapeasta peltipizzasta ja soosista, joka tekee kaikesta parempaa.
156. Puuroa ja pehmoilua
Kinuskia, misosipuleita ja unelmien puuro-station
Jaksossa fiilistellään kaikkea, mikä on hyväksi mielelle ja keholle. Puhutaan kuitupitoisesta aamupalasta, kuumasta kurkumajuomasta ja itse tehdystä taatelikinuskista. Tehdään syväsukellus parhaisiin puuroannoksiin ja paljastetaan meidän lempihiutaleet sekä suosikkipäälliset. Petra jakaa pro tipsit unelmien uunipuuroon ja Kia kertoo vinkin, jolla arkisiinkin puuroannoksiin saa vaihtelua.
Puhutaan myös tulevaisuuden ruokaretriittihaaveista, Frankin frittikanasta, täydellisestä mac n cheesestä ja bechamel-kastikkeesta. Jaetaan ohjeet ainakin Markun vaahterasiirappimajoon, Kian mummin helppoon kanaliemeen sekä kätevään pikahummukseen. Listataan myös kaikkea, jota himoitaan just nyt.
155. Pasta lovers club vol.2
Kaikki, mitä halusitte tietää pastasta (ja vähän enemmän).
Jaksossa puhutaan meidän lempiruoasta ja vastaillaan teidän kyssäreihin. Kerrotaan, miten valita oikea pastamuoto eri kastikkeille, täydellistetään klassikkoreseptejä, luetellaan ei-niin-perinteisiä pastoja ja mietitään miten turhasta pastamorkkiksesta pääsee eroon.
Jaetaan meidän parhaat opit itse tehtyyn pastaan, eri muotoihin, pastan värjäämiseen, pastakoneen huoltoon ja kotitekoisiin taikinoihin, jotka onnistuu ilman konetta. Vinkataan myös meidän luottopastat, joihin turvaudutaan kaupan hyllyllä sekä resepti gluteenittomaan pastataikinaan.
Jakso sisältää mainoksen Rummo-pastoille.
154. Q&A & syksyn romantisointia
Halloweenherkkuja, rakkausjuttuja ja kynttiläaamiaisia
Kuulijakyssäri pt. 2 -jaksossa kerrotaan meidän vinkit syksyn fiilistelyyn, parisuhteen vaalimiseen, hyvien reissuraflojen bongaamiseen ja täydellisiin treffiruokiin. Jutellaan onnistuneesta omena crumblesta, unelmien italiamenusta ja ystävien välisestä kateudesta.
Tehdään myös syväsukellus hapon merkitykseen kokkailussa, ideoidaan halloween-tarjottavia ja haaveillaan seuraavasta ruokareissukohteesta.
153. Ruokaystävyys
Ruokaystäviä, pumpkin spicea ja unelmien brunssi
Jaksossa päästetään bellayhteisö ääneen kun kuullaan ääniviestejä ruokakaverihaun kautta ystävystyneiltä - heidän raflatreffeistä, matalan kynnyksen ruokakerhoista ja yhteisistä ulkomaanreissuista. Jutellaan ruoan yhdistävästä voimasta, teemaillallisista ja cookbook clubeista.
Puhutaan unelmien brunssiannoksista, ihanista sormisyötävistä, hyvän jogurttiannoksen kaavasta, täydellisestä granolasta ja pumpkin spice -mausteista. Fiilistellään myös maitohyllyn uutuuksia ja Markun nachoplatteriä.
Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Valion kanssa. Kuva: Teemu Heljo.
152. Syksyn patoja ja satoja
Kurpitsakuningas, syksyn söpöin alkupala & Bellan tv-debyytti
Jaksossa fiilistellään parhaita pataruokia, maalaismarkkinoiden herkkuja, maailmanmestari-sinappia ja baileys-cappuccinoa. Puhutaan maillard-reaktiosta, makujen kerrostamisesta ja hyvän valurautapadan monipuolisuudesta.
Ideoidaan myös kasa vähän erilaisia syysruokia, joissa maistuu meidän lempparit: kikherneet, kimchi ja simpukat. Ja jutellaan keholle hyvää tekevistä välipaloista, kynttiläaamiaisista, viime viikon täydellisestä hävikkiruoasta ja ihanasta airfryer-munakoisosta.
Jakso sisältää mainoksen Sunsweetille.
151. Kahvi ft. Kaisa Kokkonen
Syväsukellus hyvään kahviin palkitun ammattibaristan, kahvi-guru Kaisa Kokkosen kanssa. Perehdytään suodatinkahvin täydellistämiseen ja jutellaan kahvilaatujen eroista, itse jauhetuista kahvipavuista ja hyvän keittimen ominaisuuksista. Kuullaan, mihin kauppojen kahvihyllyllä ja kahvipakettien etiketeissä kannattaa kiinnittää huomiota ja miten kahvi säilytetään.
Opitaan makujen muodostumisesta, kahvihävikin hyödyntämisestä, kahvi cuppingista ja hyvistä kofeiinittomista vaihtoehdoista. Paljastetaan samalla meidän aamukahvirutiinit ja jutellaan vähän myös viikonlopun täydellisestä aamiaishetkestä.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Wilfan kanssa.
150. Lohturuokaa
Itkua, discoterapiaa ja unelmakuohkeaa vispipuuroa
Jaksossa puhutaan alkusyksyn mielenmaisemasta, Kian lapsettomuushoitojen kuulumisista ja Petran harrastushaaveista. Luvassa laulua, matchavispilöintiä, ruokaleikkejä ja makutesti.
Kerrotaan, mitä himoitaan, kun ollaan kipeinä, fiilistellään parhaita lohturuokia ja sesongin ykkösiä: kurpitsaa, sieniä ja omppuja. Jutellaan myös ihanimmasta matchalattesta, aamiaiskakuista, pannareista, reseptisalaisuuksista, mummolamuistoista, Kian uudesta girl crushista ja herkkuhyllyn uusista tulokkaista.
149. Italiassa
Kaikki unelmien kokkailureissusta Italian ruokalaakson sydämeen.
Jaksossa matkataan Parman tomaattipelloille, puhutaan laadukkaan säilyketomaatin anatomiasta, tomaatin historiasta ja täydellisestä kokkailuhetkestä. Seikkaillaan Parman ja Bolognan rafloissa, aperitivoilla, ruoka- ja herkkukaupoissa.
Jutellaan italialaisten ruokarytmistä, oliiviöljystä, ihanista pastoista ja jälkiruokakokemuksesta, joka vei meidän molempien sydämen. Sukelletaan Pohjois-Italian ylpeydenaiheisiin — sen raaka-aineisiin ja klassikkoannoksiin. Puhutaan myös italialaisista karkeista, parhaista ruokatuliaisista, pienen vauvan kanssa matkustamisesta ja kerrotaan, mitä ostettiin ensimmäisenä kadonneiden matkatavaroiden tilalle.
Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Muttin kanssa.
148. Q&A
Kaikesta – rehellisesti.
Nyt vastataan teidän kiperiin kysymyksiin! Paljastetaan meidän loppuelämän juustovalinnat, tän hetken haavehankinnat ja vinkit unelmien linssikeittoon sekä nirson lapsen kanssa ruokailuun. Kerrotaan ajatuksia reseptikirjan kirjoittamisesta, detox-kuureista, ahdistuksen helpottamisesta, alkoholista ja Suomen raflaskenestä.
Puhutaan myös erityisruokavalioista, empatiasta, täydellisistä puuronpäällisistä, astianpesukoneen täytöstä, unelmien vaatekaapista, sauvakävelystä ja ekoista harmaista hiuksista.
147. Soosilovee
Parhaat soosit, viikon ruokakuulumiset ja mummin snapsiylläri.
Jaksossa puhutaan meidän lempikastikkeiden kulmakivistä, parhaista valmissooseista ja jääkaappien luottopurkeista ja -purnukoista. Kerrataan klassikkokastikkeiden kaavat, inspiroidutaan nopeista ja helpoista arkiruoista ja maistellaan neljää Kian tekemää ihanaa soosia.
Jutellaan myös viime aikojen rehellisistä kuulumisista, mokailusta, vaikeista keskusteluista, rapeista patongeista, yhdessä syömisestä ja naapurin kriikunoista.
Aikaleimat: 00:00 kuulumiset / 25:00 aiheen pariin.
146. Ratkaisuja arkeen
Nyt ratkotaan arjen ruokahaasteita! Jaksossa jaetaan vertaistukea, paljastetaan meidän arjen suurimmat kompastuskivet ja kuullaan seuraajien vinkkejä arkirumbaan ja suunnitelmallisuuden lisäämiseen.
Puhutaan jääkaapin järjestelystä, hävikkiruoan hyödyntämisestä ja pohjaanpalaneista ruoista. Esitellään ainakin kolme tapaa kerätä hyvää arkiruoka-arkistoa ja listataan monta kikkaa, jotka pelastavat kiireessä. Paljastetaan myös meidän TOP5 kotiruokahimotukset just nyt.
Alussa vaihdetaan viikonloppukuulumiset, tehdään tuplamakutesti ja rankataan parhaat festariruoat.
Jakson aikaleimat: 00:00 Kuulumiset ja Flow-ruoat / 25:00 Aiheen pariin.
145. Sesongin sienet, marjat & veget
Nyt hullaannutaan sesongista ja sen parhaista raaka-aineista ja ideoidaan kauden ihanimmat pastat, piirakat, salaatit ja hillot.
Jaksossa sienestetään, marjastetaan ja juostaan puutarhoissa. Vastaillaan teidän täsmäkysymyksiin ja jaetaan iso kasa uusia tapoja hyödyntää sesonkiherkkuja. Kääritään kotimetsien maut dumplingseihin, paljastetaan täydellisen sienirisoton salat ja kokkaillaan kaikkea ihanaa kesäkurpitsasta.
Jutellaan myös sieniliemestä, unikkohunajasta, värjätystä popcornista ja luomusitruunojen säilytyksestä.
144. Kesäloman parhaat
Bellat is back! Ja sen kunniaksi tarjolla tunti kaikkea ihanaa kesälomalta. Jaetaan loman onnistuneimmat (ja epäonnistuneimmat) ruokahetket ja jutellaan tietenkin myös uunituoreesta pikkubellosta.
Puhutaan pientuottajista, itse tehdystä mozzarellasta, tomaattilumesta, grillatusta kaalista ja mökillä pidetystä pastatyöpajasta. Jaetaan vinkit kotitekoisten pitsojen täydellistämiseen ja manifestoidaan oma fine dining -kokkailuseura.
Kerrotaan myös loman paras silli-moment, vinkataan täydellinen tapa ulkoistaa juhlaviikonlopun kokkailuja ja annetaan sarjavinkki rennoille kesäkokeille.
143. Kesäruokaa ft. Ina Niiniketo
Nyt nostetaan kesäkokkailut seuraavalle tasolle kun Kian seuraksi podimikkien äärelle istahtaa taas yksi meidän ruokaidoleista: kokki, kirjailija, ravintoloitsija ja podikollega Ina Niiniketo.
Ina kertoo omasta kokkausfilosofiasta ja jakaa uratarinansa Tukholman huippurafloista ruokakirjailijaksi ja kaupungin kuumimman raflan yrittäjäksi.
Puhutaan kesäaamiaisista, piknikeistä, perunasta (tietty), maustamisesta, ”pleittaamisesta”, täydellisen kesämenun aineksista ja vähän myös ruotsalaisten kesänvietosta. Ina jakaa myös parhaat kesävinkit Tukholmaan, oman kesäbravuurinsa reseptin sekä kikan helppoon britakakkuun.
142. Mökillä, veneellä, teltassa
Nyt jaetaan kesäruokainspistä erilaisiin kokkausolosuhteisiin mökille, veneelle ja retkille! Eli tehdään ruokaa ilman uunia, kylmäsäilytystä, juoksevaa vettä tai koko keittiövälineistöä.
Paljastetaan jaksossa meidän luottovinkit tiskimäärän minimointiin ja kylmätilan maksimointiin. Kuullaan teidän vene- ja retkiruokasuosikkeja ja ideoidaan uusia versioita parhaisiin nyyttiruokiin ja ilman uunia syntyviin jälkkäreihin. Esitellään ihanimman eväspussin sisältö ja jaetaan vinkit perussalaatin päivittämiseen.
Jutellaan myös Michelin-juhlallisuuksista, kesän jätskiuutuuksista ja täydellisen BLT-leivän kaavasta. Ja paljastetaan reseptit muun muassa Petran kookospalleroihin sekä Kian blogiaikojen himosalaattiin.